DITTA

Rodinný dom Slanec

Rodinný dom bol projektovaný do svahovitého terénu v novovznikajúcej štvrti Bratislavy na okraji Vinohradov. Orientácia domu bola navrhovaná smerom do ulice. Týmto smerom je najlepší výhľad z pozemku na Bratislavu, čo bolo cieľom využiť v dennej časti. Dom je trochu viac osadený od ulice aby vznikla pred  ním záhrada a parkovacia plocha a zároveň sa zväčšilo súkromie na terase. Trojpodlažný dom má vstup cez jednostranne otvorený suterén.  Usporiadanie priestorov sa odvíja okolo centrálneho schodiska, ktoré zároveň delí dom na jednotlivé funkčné celky. V suteréne sa nachádza garáž, technické a skladové miestnosti a klubovňa s polozapustenou terasou. Na prízemí je denná časť a nočná časť majiteľa. Obe časti sú orientované tak, aby mali atraktívny výhľad na Bratislavu. Z vonku ú prepojené terasou, ktorá má tvar L a rozprestiera sa z dvoch strán domu. Tretie ustúpené podlažie skrýva dve hosťovské izby a terasu so schodiskom na strechu.

Autori: Martin Bugáň, Martin Jankovič, Petra Jablonická, Karolína Sásiková